2013. november 19., kedd

Cím nélkül...

Erre igazából szavak sincsenek... Ha mégis vannak azok pedig nem tűrnek nyomdafestéket... Ezért inkább csak továbbítom az Élet az Illatoson egyik bejegyzését:


"Ez az idős, körülbelül 7-8 éves német juhász kan kutya ma reggel érkezett hozzánk. Kóbor, a II. kerületben találták.


Állapota súlyosságát nem kell ecsetelnem. Látjátok magatok is. Betegségének kiváltó oka valószínűleg a pajzsmirigy működési zavarából, illetve, mivel rejtett heréjű, a hasüregében benn maradt heregolyóból kiinduló Sertoli-sejtes daganat okozta túlzott ösztrogéntermelésből fakadhat. Ezek az alapbetegségek számtalan tünetet, pl. másodlagos bőrbetegséget okozhatnak, amely akár a képen látható brutális súlyosságig is fokozódhat.


Fokozódhat, feltételes módban, mert ilyen mértékű elváltozás kialakulásához hosszú idő kell, akár évek is eltelhettek a tünetek első megjelenésétől kezdve. Gondos odafigyeléssel, megfelelő kezeléssel és ellátással egyértelműen megelőzhető lett volna a baj.


A kutya fajtársait nemcsak hogy elfogadja, gyengéd pillanatokat vet rájuk, nagyon barátságosan közeledik hozzájuk. Ha embert lát, annak kezét mindenáron meg szeretné nyalni. Nem szereti, ha bőrét érintjük, de nem is csoda, mert az fájdalmas és nagyon érzékeny.


Felgyógyulása hosszú hónapokig tart majd, helyes gyógykezeléséhez mindenekelőtt vér- és bőrvizsgálatok szükségesek. Minderre nekünk sajnos nincs lehetőségünk. Segítséget kérünk.


Látjátok, a megszokottól eltérően mind a szöveg, mind a fénykép stílusa kizárólag a tényszerű kifejezésmódra korlátozódik. Szeretek kreatívan fényképezni és írni, most viszont egy másfajta művészetnek adom át a teret. Az igazság művészetének. Ma Magyarországon ilyen kutyák is élnek. Nem is egy.


Szégyellem magam.




Utólagos kérésre:

Doktorok az Állatokért Alapítvány, Unicredit Bank, 10918001-00000056-76020002.

Közlemény rovatban: utaló neve és ez a kód: III/53-131119


A beérkező összegeket kizárólag az állat vizsgálatára és gyógyszereire fordítjuk."


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése